Muutoksia neuvolatoimintaan ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toimintaan kolmansien koronarokotusten järjestämisen vuoksi viikoilla 51–52/21 ja 1/22

Hyvät huoltajat ja koulujen henkilöstö,
 

Muutoksia neuvolatoimintaan ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toimintaan kolmansien koronarokotusten järjestämisen vuoksi viikoilla 51–52/21 ja 1/22

Viikoilla 51/21–3/22 terveydenhoitajia siirtyy avuksi ensin aikuisten kolmansien koronatehosteiden rokotustyöhön ja viikosta 2/22 aloitamme vielä erikseen ilmoitetulla tavalla 5–11 – vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten ensimmäiset koronarokotukset. Tämän takia normaali vastaanottotyö terveystapaamisineen joudutaan perumaan. Pahoittelemme tästä syntyvää harmia. Lääkäripäivät järjestetään sovitusti rokotustyöhön siirtymisestä huolimatta.

Riskiryhmään kuuluvien 5–11-vuotiaiden koronarokotuksia valmistellaan

Siun sotessa valmistellaan myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten käynnistämistä tammikuussa viikolta 2 alkaen. THL on antanut listaukset riskiryhmiin kuuluvista sairauksista. Riskiryhmät voi lukea THL:n sivuilta: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista -> Mitkä ovat lasten ja nuorten riskiryhmät?

THL:n suosituksen mukaan lasten koronarokotukset eivät saa hidastaa kolmansien koronarokotusten antamista iäkkäille ja 12 vuotta täyttäneille riskiryhmäläisille. Tämän ja koululaisten lomien vuoksi, Siun sote käynnistää 5–11-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien lasten rokotukset alkuvuodesta. Rokotusten käynnistymisestä, päivämääristä ja rokotuspisteistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Koululaisille rokotuksista tiedotetaan Wilman kautta ja päiväkodissa oleville Daisyn kautta.

 

Joensuussa 16.12.2021

Katri Räsänen                                                             Anita Lindevall

palvelupäällikkö                                                          ylihoitaja

Neuvolatoiminta, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto / Siun sote