Isäntäperheitä ulkomaisille nuorille

Kartoitamme alustavasti, löytyisikö Juuasta noin 10-15 isäntäperhettä, jotka olisivat kiinnostuneita tarjoamaan kotimajoitusta ulkomaisille nuorille. Kyseessä ei ole perinteinen oppilasvaihto, vaan ulkomaisten matkanjärjestäjien omissa maissaan myymät leirikoulu- tai koulutusmatkapaketit, joihin kuuluu koulussa tapahtuvan opiskelun ja vapaa-ajan aktiviteettien lisäksi tutustumista suomalaiseen elämään kotimajoituksen puitteissa. Isäntäperheille maksetaan palkkio, joka on noin 80-100 eur / vuorokausi, riippuen kunkin maan matkanjärjestäjästä.

Nuoret voivat olla kotoisin mistä maasta vain, mutta pääasiassa Etelä-Koreasta, Kiinasta ja Japanista, ikähaitarin ollessa noin 15-19 vuotta. Majoittuja tarvitsee oman huoneen, ruokailut sekä kuljetukset koulumatkoille ja vapaa-ajan aktiviteetteihin, sekä luonnollisesti hyvän ja turvallisen ilmapiirin ja huolenpidon koko oleskelun ajaksi. Isäntäperheen huoltajien tulisi myös puhua englantia ainakin auttavasti, arkipäivän tasolla. Tarkoituksena on, että vierailija saa oleskelunsa aikana Suomesta mukaansa uusia tietoja, taitoja ja kokemuksia ja toivottavasti myös uusia ystäviä. 

Isäntäperheitä tarvitaan monen pituisille oleskeluille, alkaen parista yöstä korkeintaan kahteen viikkoon. Joissain tapauksissa nuoren vanhemmat ovat mukana Suomessa, jolloin hekin saattavat olla kiinnostuneita kokemaan suomalaisessa perheessä yöpymisen, mutta pääasiassa vanhemmilla on oma ohjelmansa ja yöpymispaikkansa. Ajankohta voi olla mikä kuukausi vaan, ja kyselyt tulevat hyvissä ajoin, joten isäntäperheellä on aikaa valmistautua vierailuun. Suomessa ulkomaisten matkanjärjestäjien kumppanina toimii Wild Nordic Finland / Villi Pohjola Oy, joka hoitaa kaiken tarvittavan tiedon ja ohjeet isäntäperheille ja koordinoi nuorten opiskelun koulun kanssa Juuassa.

Kiinnostuneita pyydetään lähettämään mieluiten maaliskuun 15. päivään mennessä lyhyt sähköposti osoitteeseen [email protected] ja kertomaan, minkä ikäisiä lapsia perheessä on (tyttöjä/poikia), mitä koulua he käyvät ja kuinka monta kilometriä kodista on kyseiselle koululle. Yhteydenottoja varten pyydetään kertomaan perheen yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Pyydämme samalla lupaa antaa kyseiset tiedot eteenpäin Wild Nordic Finlandille, jotta he voivat alkaa ottaa yhteyttä ulkomaisiin matkanjärjestäjiin ja suunnitella matkapaketteja Juukaan.

Ystävällisin terveisin,

Jonne Maaninka, Juuan kunta

Anu Kärnä, Wild Nordic Finland

Sisko Hirvonen, Wild Nordic Finland